Media Antarabangsa Menyembunyikan Peristiwa Bencana Gay Pride Di ‪Taiwan‬

"Telah timbul berbagai kerosakan dan bala bencana di darat dan di laut dengan sebab apa yang telah dilakukan oleh tangan manusia; (timbulnya yang demikian) kerana Allah hendak merasakan mereka sebahagian dari balasan perbuatan-perbuatan buruk yang mereka telah lakukan, supaya mereka kembali (insaf dan bertaubat)" (Ar-Rum (30), ayat 41)


Mengapa media antarabangsa tidak mahu mengakui bahawa lebih 500 mangsa yang cedera dibakar hidup-hidup semasa pesta "bermain warna / pelangi" , pesta yang diraikan bersamaan dengan pengumuman keputusan mahkamah Amerika dalam kes perkahwinan sama jantina? Ini dapat dilihat bahawa "Gay Pride" pesta pelangi ditaja dengan logo sperma, dari sebuah syarikat pakaian lelaki gay. Jika kita mengkaji secara lebih dekat, logo sperma tersebut mendedahkan bahawa ia menjadi penaja korporat yang dikenali sebagai New Urban Male yang menampilkan model gay untuk mempromosikan fesyen pakaian:

Walau bagaimanapun, media di Malaysia tidak mempunyai masalah untuk melaporkan hal ini.

"Kerajaan AS baru sahaja mengiktiraf perkahwinan gay, dan ini membolehkan ramai gay di seluruh dunia untuk melihat jaminan yang akan datang, diikuti dengan sambutan besar-besaran. New Taipei City di Taiwan, Taman Air Ba-Xian menganjurkan 'parti pelangi' ini pada Sabtu lalu. Malangnya, terdapat satu peristiwa tragik iaitu letupan besar-besaran, menyebabkan ramai orang terbakar. Setakat ini dianggarkan bahawa sekurang-kurangnya 458 orang cedera, dan sebahagian daripada mereka mengalami kecederaan kritikal. "

Jelas sekali media antarabangsa Barat lebih suka untuk tidak mengaitkan neraka yang menjulang-julang yang melanda lebih 500 penonton parti "pro gay pride" dengan keputusan mahkamah Amerika tersebut. Mengambil iktibar untuk merenung dan berfikir tentang bencana yang dahsyat ini bukanlah pilihan yang baik bagi mereka yang lebih suka menurut hawa nafsu dan bukannya melihat dengan pemikiran rasional mereka.

SHARE THIS

0 comments:

Post a Comment