Pertanyaan Buat Anggota-Anggota PSS

Apabila senjata di tangan pasukan Keselamatan Palestin (Palestine Security Service/PSS) adalah milik Israel (dari segi asal-usul, pendaftaran, peluru dan pembiayaan) kemudian dengan sambungan untuk penggunaannya tidak boleh kecuali dengan budi bicara dan arahan dari pihak Israel.

Anggota-anggota PSS perlu bertanya kepada diri sendiri, adakah Israel telah memberikan senjata ini kepada mereka untuk perlindungan kepada rakyat Palestin dan untuk mengarahkannya dari penduduk-penduduk Yahudi? Adakah hal seperti ini masuk akal?

Jangan anda bertanya pada diri sendiri bagaimana orang-orang Yahudi telah meninggalkan anda untuk bebas berkeliaran dengan senjata mereka, sementara mereka sendiri melepaskan tembakan kepada sesiapa sahaja yang mereka suspek membawa pisau? Tidakkah ibu kamu bertanya soalan sebegini kepada kamu? Adakah kamu mempunyai ibu ?!

Palestin yang baru hasil tangan Amerika, Jeneral Dayton, adalah sebuah negara Palestin yang pelik, dengan tanpa seorang ibu atau bapa, tanpa seorang kakak atau saudara. Bagaimana seseorang itu boleh ada kota, negara, atau isu yang mendesak?

Penjajahan tersebut pasti akan berakhir. Tetapi ia mestilah dalam minat anda untuk berusaha. Berusaha untuk memastikan bahawa nama anda kekal tidak muncul dalam rekod yang memalukan. 

(Ustadz Ismail al-Wahwah)
SHARE THIS

0 comments:

Post a Comment